Biserica Credinței Speranța

Cine suntem

Biserica Credinței Speranța este o biserică evanghelică în doctrină și penticostal – carismatică în închi­nare și slujire.

Scopul Bisericii Credinței Speranța

Scopul Bisericii Credinței Speranța este aducerea oamenilor la o relație personală și vitală cu Dumnezeu, folosind darurile fiecărui membru.

În ce credem?

Sfanta scriptură

Sfanta Scriptura este forma scrisă a Cuvantului lui Dumnezeu. Autorul este Dumnezeul lui Israel, care prin slujitorii Lui unși de către Duhul Sfant a relevat adevărurile Sale eterne și le-a poruncit să fixeze în scris Cuvântul Său.

Dumnezeu

Dumnezeu este duh, fiinţă supremă, invizibilă şi nemuritoare, persoană reală, creatorul, susţinătorul şi liderul universului (vizibil şi invizibil). Reşedinţa Lui este în Rai, fiind totodată omniprezent. El este etern, atotputernic, atotştiutor, sfânt, drept, milos, îndurător şi iubitor. Dumnezeu este unic, depăşeşte intelectul şi capacitatea oamenilor de a înţelege dar poate fi cunoscut prin manifestările Lui naturale şi milostive. El se manifestă prin trei persoane: El este Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.
1Ioan 5:7

Tatăl

- Tatal este Dumnezeu perfect si bun care se ingrijeste de toate vietuitoarele, principiul si cauza tuturor.
- Exista prin Sine Insusi. Singurul care exista necauzat si nenascut. (1 Timotei 1:17)
- El poate fi cunoscut prin Fiul. ”Toate lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu, si nimeni nu cunoaste deplin pe Fiul, afara de Tatal; tot astfel nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal, afara de Fiul si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.” (Matei 11:27)
- Dragostea este esenta naturii lui Dumnezeu. ”Cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste.” (1 Ioan 4:8)

Fiul

- Singurul Fiu si chip al lui Dumnezeu, Dumnezeu etern, una cu Tatal.
- Nascut, nu facut, de o esenta cu Tatal.
- Ascultand de dorinta Atotputernicului Tata, S-a lepadat de Sine si a imbracat natura omeneasca.
- A fost conceput prin Duhul Sfant, nascut de catre fecioara Maria si a trait aici pe pamant ca om. Era asemanator omului, cu exceptia pacatului. In cursul vietii si slujirii pe pamant a ascultat de Tatal pana la moartea Lui pe cruce.
- De aceea Tatal L-a inviat din morti si L-a incoronat cu slava si cinste, L-a facut domn asupra tuturor creatiilor mainilor Sale si L-a asezat la dreapta Sa. „De aceea si Dumnezeu L-a înaltat si I-a dat un Nume care este mai presus de orice nume, pentru ca in Numele lui Isus sa se plece orice genunchi, al celor din ceruri si de pe pamant si de sub pamant.”
- El este autorul noului legamant si etern mijlocitor intre Tata si lume.

Duhul Sfânt


- Duhul Sfant este o persoana reala care provine de la Tata si Fiu. A venit pentru a proslavi persoana lui Isus Hristos in Biserica si pentru a conduce toti credinciosii la o relatie personala cu Fiul, la adevarata cunoastere a lui Dumnezeu si la rugaciune.
- Duhul Sfant este Domn si Dumnezeu. Pacatele comise impotriva Lui nu sunt iertate.
- El L-a uns pe Isus din Nazaret pentru a vindeca bolnavii, pentru a alunga demonii, pentru a invia mortii si pentru a vesti Imparatia lui Dumnezeu.
- El este cel care indeamna si convinge oamenii – alaturi de Scriptura – la pocainta, la nasterea din nou si face ca darul pocaintei sa devina realitate.
- Cele mai importante activitati ale Duhului Sfant: conduce, convinge, invata, mangaie, apara si Il marturiseste pe Isus Hristos.